«Дякую, що ви приїхали до нас саме напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії та привезли допомогу для українців», – наголосила Юлія Тимошенко.

«Це мужній крок. Ви є першою делегацією партій Європейської народної партії, яка приїхала до України в рамках ініціативи «Зима солідарності», –додала лідер «Батьківщини».

628f7dcf-d847-40a1-b68d-4469fc4f13e7-768x576.jpeg

«Для нас велика честь бути тут.  Для нас велика честь побачити на власні очі те, що відбувається в Україні. Ми були шоковані нападом і ми шоковані тим, що робить російська армія в Україні. Для усієї Європи ви є прикладом. Ви доводите, що свободу і демократію треба захищати», – сказав Ондржей Колар.

«Наш візит – це акт солідарності. Ми маємо вам допомогти. Сподіваюся, що те, що ми привезли допоможе людям в Україні», – зазначив він.

4baa9b95-c3a0-45ab-8cc2-24e5e079f8fc-768x988.jpeg

У зустрічі також брали участь перший заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Кириленко, заступник Голови партії, перший заступник голови комітету ВРУ у закордонних справах Григорій Немиря та народний депутат від «Батьківщини» Костянтин Бондарєв.

Довідково: 11 червня 2009 року Карел Шварценберг (відомий як голова МЗС, щирий друг України) і Мирослав Калоусек заснували нову консервативну партію під назвою TOP 09.

Партія, як і «Батьківщина», є членом Європейської народної партії та Міжнародного демократичного союзу.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою  політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 83 партій та партнерів з 43 країн, Президент Європейської Комісії та Президент Європейського Парламенту, 9 голів  країн-членів ЄС та 3 голови країн, які не є членами ЄС, 9 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті. Наприкінці минулого року ЄНП розпочала ініціативу «Зима солідарності» з допомоги українцям під час зими.