Стежачи за публічним звітом співзасновника Благодійного фонду Урбанських «Придунав’я», заступника голови Одеської обласної ради Олександра Урбанського мимоволі відчуваєш велику гордість за нашу країну і людей, що в ній живуть. Тому що зроблене лише цими патріотами України за минулий рік є великим прикладом любові до рідної землі.

Благодійний фонд Урбанських «Придунав’я» був створений 2014 року. І головною своєю метою його засновники бачили розвиток рідного краю. Але з початком повномасштабної війни першочерговим завданням Фонду стала допомога Силам Оборони України. Отож майже всі свої кошти члени Фонду спрямували на вирішення питань безпеки.

З початку відкритого російського вторгнення брати Урбанські разом зі своїми однодумцями вже надали захисникам понад 200 автомобілів різного класу – від пікапів для потреб мобільних груп ППО до тягачів, фур та спеціальної пожежної і медичної техніки. Безпосередньо 50 з них зараз допомагають захищати небо Одещини. Саме про це засновників Фонду – братів Урбанських – особисто попросив голова Одеської обласної військової адміністрації.  

Але підтримка українських військових такою важливою необхідною технікою – це не єдине, що зробили працівники Фонду задля підтримки ЗСУ. Лише в 2023 році було передано військовим 72 дрони – серед них: 11 – ударних, 5 – Mavic T3, 6 – Mavic Impreza та 50 – FPV. А ще генератори, технічне оснащення (тактичні та технічні аксесуари), амуніцію (шоломи, монокуляри нічного бачення з тепловізором, бронезахист у вигляді плитоноски-тактичного жилета), човни, гіроборди для виготовлення наземних дронів, колеса і автозапчастини, прожектори, комплекти інструментів для ремонту автівок, буржуйки тощо.

Не забувають у Фонді і про щоденну роботу по підтримці соціально-економічного розвитку регіону. Навіть за умов військового стану протягом  2023 року Фондом для місцевих громад була надана наступна допомога та сприяння у виконанні місцевих проєктів розвитку. А саме:

– у селищі Нова Покровка Суворовської громади облаштували автобусну зупинку;

–  селищу Суворове допомогли у питанні організації ремонту поливних польових систем;

–   у Приозерному Суворовської громади розпочато роботи з благоустрою парку за ініційованою Фондом ще до війни програмою «Сільський парк»;

–  у населених пунктах Саф’янівської громади допомагали з облаштуванням та відновленням зон відпочинку;

–  у Ренійській громаді сприяли облаштуванню паркових зон;

–  у селі Нова Покровка провели облаштування Будинку культури, облагородили територію навколо старостинського округу, провели ямковий ремонт доріг села, зв’язали цей населений пункт з Кирничками та трасою М15 Одеса – Рені;

–  взяли участь у організації ремонту дороги Старі Трояни – М15 Одеса – Рені;

–  організували ямковий ремонт доріг в населених пунктах Саф’янівської громади.

Попереду у Фонду великі плани на роботу в 2024 році. Крім уже традиційних напрямків діяльності в поточному році, за словами співзасновнику Фонду, заступника голови Одеської обласної ради Олександра Урбанського, готується великій проєкт – створення в Ізмаїлі реабілітаційного центру для військових.

Більш детально ознайомитись з діяльністю Фонду можна на офіційному сайті та на його сторінці у соціальній мережі Facebook.

Офіційний сайт Благодійного фонду Урбанських "Придунав'я": Новини Ізмаїльського та Болградського районів, допомога силам оборони, соціальна допомога та проекти.

Сторінка в фейсбук.

Адреса: м. Ізмаїл, вул. Судноремонтників, 1

Телефон: +38 (097) 168-36-18

E–mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Приймальня в м. Ізмаїл: 68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Судноремонтників, 1

Приймальня в м. Рені: 68803, Одеська область, м. Рені, вул. Соборна, 103 (вхід з двору).