12 квітня в Одесі офіційно дали старт проєкту «Тижні добрих справ», який проходить у нашому місті вже 14-й рік поспіль. Основною метою проєкту є виховання звички робити добрі справи, створювати можливості для реалізації будь-яких волонтерських ініціатив, привертати увагу громадськості до найважливіших соціальних проблем. Не менш важливим стало об’єднання представників усіх сфер діяльності міста, аби творити добро разом.

Протягом усіх цих років проєкт підтримує віце-мер Павло Вугельман. На урочистому відкритті він зазначив, що до «Тижнів добрих справ» щороку приєднується все більше й більше бажаючих.

Вугельман

- Вітаю вас від імені міського голови та передаю побажання наснаги і витримки! Бо цей проєкт зібрав людей із різних сфер та об’єднав заради однієї важливої місії – допомоги людям, - додав віце-мер. – Мудреці кажуть, що саме вранці людина мусить робити добрі справи, і тоді наше життя буде наповнене сенсом, тоді ви відчуватимете себе енергійними і ваш день однозначно буде вдалим. Я випробував це на собі, і можу стверджувати, що це дійсно працює. Я впевнений, що життя кожного з присутніх сьогодні наповнене сенсом, бо ви – ті, хто кожного дня працює на благо Одеси та України. Я пишаюся тим, що маю безпосереднє відношення до цього проєкту. Команда мера робить усе для того, аби усі наші громадські діячі, благодійними, представники бізнесу були обєднані, як ніколи. Бо тільки разом ми зможемо перемогти!

У 2023 році проєкт об’єднав сотні волонтерів та громадських організацій. Було проведено заходи для діток, організовано роздачу гуманітарної допомоги та адресної допомоги тим, хто цього потребує, проведено масу освітніх семінарів тощо. Усе це протягом 13-ти тижнів активно втілювали у реальність усі, хто долучилися до «Тижнів добрих справ-2023».Цього ж року традиційно кількість тижнів збільшується на один, тому у 2024 добрих справ очікується ще більше!

Директор департаменту внутрішньої політики Олександр Жильцов підкреслив, що чим скрутніші часи, тим більше людей долучається до проєкту.

222

- Цього року ми запланували величезну кількість заходів: тільки від органів місцевого самоврядування – понад 100! Кожен рік ця кількість зростає і це не може не тішити. Подібні проєкти однозначно наближають нас до перемоги, а учасники не словом, а ділом доводять, що добро завжди перемагає зло! – додав Олександр Жильцов.

У свою чергу директор департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич подякувала всіх, хто долучився до «Тижнів добрих справ», бо сфера освіти також чимало страждає від повномасштабної війни.

буйневич

- Я безмежно вдячна багатьом знайомим обличчям за те, що навіть не доводиться телефонувати, коли потрібна їх допомога. Освіта – це життя кожної людини, усі ми причетні до неї якимось чином. Добрі справи – це не тижні, не місяці, не роки, це – усе наше життя. Від душі бажаю, щоб усе, що заплановано здійснилося і пішло на користь людям, - зазначила Олена Буйневич.

Представник бізнесу, засновник компанії DEGAS GROUP Юрій Дегас не вперше виступає учасником проєкту.

жильцов

- Кожного з нас характеризують не наші слова, а наші дії. Тому я вважаю, що цього року, як і завжди, ми повинні показувати все, що ми можемо зробити для людей, міста, країни, - сказав Юрій Дегас.

Незмінним партнером «Тижнів добрих справ» став Благодійний фонд «Добрий Самарянин». Як зазначила адміністратор фонду, керівник багатьох благодійних проєктів Наталія Терехова, «Тижні добрих справ» збирають людей, яких не потрібно мотивувати – вони такі є самі по собі.

терехова

-Бог дає нам сили, особливо у цей надскладний час. Хочу підкреслити, що ми потрібні один одному. Кожного разу, коли щось робимо, приємно відчувати, що маєш міцну опору. Це стосується як і інших благодійних, громадських організацій, так і керівництва міста, області. Наша взаємодія надважлива сьогодні, - додала Наталія Терехова.

photo 2024 04 12 15 38 56photo 2024 04 12 15 38 56photo 2024 04 12 15 38 56photo 2024 04 12 15 38 56photo 2024 04 12 15 38 56photo 2024 04 12 15 38 56photo 2024 04 12 15 38 56photo 2024 04 12 15 38 56