Инициативная группа одесских обманутых вкладчиков ПАО «Коммерческий банк Даниэль», который не выплачивает им депозитные вклады, намерена обратиться к Главе Правления НБУ Игорю Соркину с просьбой разобраться в конфликтной ситуации.

Отметим, аналогичным образом уже поступили их донецкие «братья по несчастью». Обманутые вкладчики создали интернет-сайт http://daniel-bank.com.ua, на котором опубликовали актуальную информацию и типовое заявление в НБУ, текст которого ИА «Одесса-медиа» приводит ниже. 

Обманутые вкладчики банка «Даниэль» обращаются к одесситам: если вы пострадали от действий руководства банка «Даниэль» – у вас есть возможность также подписаться под заявлением и заставить банк выполнить свои обязательства.

 

З Р А З О К
                                                                 
                                                                  Голові Національного банку України
                                                                  Соркіну Ігорю В’ячеславовичу
                                                                  
                                                                  П.І.Б. (вкладника)
                                                                  Адреса проживання …
                                                                  Ідентифікаційний номер …
                                                                  тел. …

С к а р г а 

Я, П.І.Б. вкладник ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» в черговий раз повідомляю, про порушення даним банком законних вимог на повернення грошових коштів по Договору строкового банківського вкладу «Свято, що наближається» № …  від __.__.201_ р. , термін дії якого закінчився ще __ ________ 2013 року.
Незважаючи на письмову вимогу про повернення банківського вкладу (вх. № ___ від __.__.2013 р.) банк до цього часу не повернув мені грошові кошти. 
Також звертаю Вашу увагу, що під час проведення акції протесту вкладників 
17 вересня 2013 року біля Національного банку України представник акціонерів  
ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» Рожок Ігор Володимирович та заступник директора департаменту пруденційного нагляду НБУ Чаус Наталія Анатоліївна заявили, що банк з 24.09.2013 р. почне здійснювати виплати грошових коштів по вкладам, що закінчилися. Проте сьогодні 24 вересня 2013 року в операційний час у відділенні банку за адресою: м. Київ, вул. Ковпака 17-А мені було відмовлено у повній виплаті моїх коштів які знаходяться на рахунку банку на вимогу. 
Враховуючи вищевикладене, вимагаю на підставі статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» виконати зобов’язання Національного банку України та прийняти рішення про віднесення ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» до категорії неплатоспроможних. 
До цієї скарги додаються копії наступних документів:
1.    Заява до ПАТ «КБ «ДАНІЕЛЬ» від 24.09.2013 року.
2.    Заява до Прокуратури та Національного банку України про порушення умов договору депозиту та чинного законодавства № … від _________ року.
3.    Заява-вимога на повернення вкладу № … від _________ року.


     24.09.2013 р.                                                               Підпис

Фото: Максим Войтенко

Источник: ИА «Одесса-медиа»