Старт проєкту SBC (Students Business Career)  презентувала Одеська регіональна торгово-промислова палата (ОРТПП) на прес-конференції.

Проєкт реалізується Одеською регіональною торгово-промисловою палатою (ОРТПП) за підтримки Посольства США в Україні

Цільова аудиторія: 30 студентів Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, ЕПФ ОНУ ім І І Мечникова 2-3 курсів навчання, спеціалізація: менеджмент, маркетинг, бізнес, бухгалтерія, юриспруденція, що мешкають в Одеській області та Одесі, які були відібрані шляхом проведеного професійного анкетування.

Участники проєкту які впливают на розвиток ЦА: ментори, малий /мікробізнес, асоціації, середні та великі бізнес-підприємства.
Місія проєкту: Підвищення рівня освіченості, бізнес-грамотності, адаптаційності, конкурентоспроможності, універсальності, «вартості» проактивної молоді на ринку праці Одеської області та України.

Головною метою проєкту є розвиток активної співпраці між освітніми установами, державним сектором, підприємництвом та бізнесом; навчання студентів вищих навчальних закладів у сферах лідерства, підприємництва, інновацій; впровадження менторської програми SBC (Students Business Career), призначеної для студентів університетів та підприємців з метою усунення розбіжності між системою освіти та вимогами роботодавців.

Під час проєкту студенти отримають практичні знання за 7 напрямками: Бізнес-планування, Лідерство, Управління якістю на підприємстві, Брендинг, Франчайзинг, Діловий бізнес-етикет, SMM (соціал-медіа маркетинг) та 3 практичними воркшопами (HR, бізнес-батл, воркшоп з general management).

На фінальному заході у форматі пітчингу буде представлено реальні інвестпроєкти запрошеним інвесторам, проведені виїзні навчальні заходи на бізнес-підприємства. За результатами проєкту студенти отримають сертифікат про участь та проходження програми SBC (Students Business Career).

Проєкт сприяє підвищенню рівня бізнес-освіченості в підприємництві, управлінні, сучасному менеджменті та маркетингу.

Партнери проєкту:

• Сергій Шувалов, президент Одеської регіональної торгово-промислової палати;
• Вячеслав Труба, проф.,ректор Одеського національного університету імені І. І. Мечникова;
• Людмила Токарчук, к.ю.н, доцент проф. кафедри цивільно-правових дисциплін, декан економіко-правового факультету;
• Олександр Балог, к.е.н. PhD, менеджер проєкту SBC (Students Business Career);
• Роман Григоришин, Директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської ОДА.

Бенефіціар проєкту - Одеська обласна державна адміністрація.