Сьогодні в Одеській області була найдовша повітряна тривога. Однак ситуація в регіоні, як і раніше, спокійна і контрольована. Одещина під надійним захистом і забезпечена запасами необхідних харчових продуктів та ліків.

Одеська обласна рада постійно працює над суттєвим покращенням матеріальної бази територіальної оборони.

Ми працюємо над оптимізацією роботи нашого гуманітарного штабу — щоб накопичити найбільшу кількість необхідних ресурсів, зокрема ліків та харчування. Допомогу вчасно отримують ті, хто залишився у найскрутніших умовах.

Також здійснюємо відправлення гуманітарних вантажів до Миколаєва, який зараз героїчно тримає оборону.

Одеська обласна рада разом з військовою адміністрацією здійснює контроль за цінами на товари першої необхідності.

Водночас перед нами постає нова надважлива задача — українським бійцям потрібен міцний і надійний тил! Закликаю малий та середній бізнес за можливості повертатися до роботи. Економіка має працювати.

Зараз уряд України за дорученням Президента активно працює над тим, щоб прибрати всі складнощі, розробити для вас нові, більш м’які умови оподаткування.

Беремо приклад з наших паралімпійців. Попри дуже важкий емоційний стан в умовах війни, вони здобули для України 29 медалей, зокрема 11 золотих. Українська збірна посіла друге місце і поступилася лише Китаю. Це перемога українського духу, це неймовірний здобуток, який ми обов’язково відсвяткуємо після перемоги!

Сьогодні ми відзначаємо День українського добровольця. Вранці я разом з колегами поклав квіти до стіни пам'яті наших героїв біля храму Різдва Христового в Одесі.

Як зазначив сьогодні Володимир Зеленський, українців не потрібно стимулювати до того, щоб ставати добровольцями. Щоб захищати свою Батьківщину, свій дім і свою свободу. Сьогодні всі ми добровольці — у збройних силах, у волонтерських чи інформаційних військах.

Разом — переможемо. Тримаймося — все буде Україна!», - заявив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.