же двадцятий день триває війна з Росією. Наша країна і наш регіон гідно прийняли цей виклик. Одещина захищена, забезпечена всім необхідним, працює та допомагає сусіднім регіонам, зокрема Миколаївщині та її героїчним воїнам.

Для чіткої координації всіх систем життєзабезпечення області вчора в Одеській обласній військовій адміністрації під головуванням Максима Марченка відбулася селекторна нарада з головами районних військових адміністрацій та керівниками громад.

Попри воєнний стан, видатки на заробітну плату, енергоносії та інші захищені видатки в області будуть виплачені у повному обсязі.

Зазначу, що зараз на територіальну оборону в обласному бюджеті виділено достатньо коштів.

До того ж з боку уряду затверджено план підтримки бізнесу на час війни, який звільняє від сплати низки податків на період воєнного стану. Зокрема, ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ. Тому ще раз закликаю представників малого та середнього бізнесу повертатися до роботи.

Соціальна підтримка населення — зараз теж під контролем. Кошти на здійснення виплат пенсій та інших державних допомог, пільг та субсидій в державному бюджеті є та надходять без затримки.

Водночас команда Координаційного гуманітарного штабу Одеської області працює без вихідних та перерв. Вчора понад 10 тонн витратних матеріалів для гемодіалізу було відвантажено до Ізмаїлу та Кропивницького. І це лише одна позиція з 33 розподілених та відправлених великих вантажів для лікарень, благодійних фондів, селищних рад та інших міст України за один день, тобто 14 березня.

Нагадаю, що вчора у закладах освіти усіх типів та форм власності на Одещині відновилось дистанційне навчання. В області стабільно працює інтернет, тому всі умови для освітнього процесу є.

З Одеси продовжують курсувати поїзди до міст Рахів, Ковель, Чернівці, Львів, Київ та польський Пшемисль. Окрім цього, курсує евакуаційний рейс з Харкова, щоденно відправляються евакуаційні поїзди з Одеси до Ужгорода та Ізмаїла з пересадкою на катер до румунської Тульчі, вони є безкоштовними.

Отже, працюємо, не розслабляємося та забезпечуємо надійний тил. Разом — переможемо.

Тримаймося — все буде Україна!