В одному з гуртожитків Національного університету «Одеська юридична академія», де проживають майже 600 студентів, ввели в експуатацію сучасне укриття.

На відкритті були присутні заступник Міністра освіти і науки України Олександр Костюченко, перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков, т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області Ігор Будаленко та начальник Одеського районного управління поліції №1 Максим Бойко. Президент університету Сергій Ківалов зазначив, що безпека студентів, співробітників та викладачів є пріоритетною задачею.

LSD 1847

Укриття забезпечено спеціальною системою вентиляції на 6 тис. кубічних метрів з подачею теплого повітря. У випадку техногенної катастрофи передбачена можливість повного блокування, аби ізолювати приміщення від забрудненого повітря. Встановлена автономна система освітлення – сучасний генераторний інвертор Ecoflow, який забезпечує безперебійне живлення електроенергії протягом 5 годин. Крім того, є додаткова система генераторів світлодіодного освітлення, яка також може працювати протягом 5 годин.

LSD 1439 Панорама

LSD 2748LSD 2748

Проведена система пожежної сигналізації, обладнані евакуаційні виходи відповідно до правил пожежної безпеки, в тому числі для людей з особливими потребами.

LSD 1441LSD 1441

 «Як керівництво Національного університету «Одеська юридична академія», так і Сергій Васильович безпосередньо одні з тих, хто робить максимум для того, щоб все таки вивести в офлайн форму навчання і забезпечити максимально безпечні умови для того, щоб ми виконали свої обв’язки і надали якісні освітні послуги. 

Безумовно, що мабуть станом на сьогодні – це найзразковіший об’єкт, який я бачив, це має стати прикладом для інших регіонів, інших закладів як має бути, як саме треба діяти для того, щоб дійсно освітній процес був безпечний і комфортний навіть у надзвичайних таких ситуаціях. Це гарний приклад доброго менеджменту закладу освіти і це приклад як має впроваджуватися ініціатива Президента Володимира Зеленського щодо безпечних умов, сховищ, укриттів пунктів незламності, тощо для того, щоб населення почувало себе безпечно», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Олександр Костюченко

LSD 1397

«Багатотисячний колектив студентів Національного університету «Одеська юридична академія» хоче висловити велику подяку нашому керівництву за те, що до нас завжди прислухаються, забезпечують якісні умови і дбають про нашу безпеку. У даному укритті є абсолютно все, аби знаходитися тут під час тривалих сигналів «повітряної тривоги». Наявні генератори, газові плитки, каремати, ковдри, стільці, сухпайки, аптечки, протипожежний інвентар. Для різних потреб обладнані технічні приміщення», – прокоментувала голова Студентської ради НУ «ОЮА» Дар’я Торговицька.