Про це йшлося під час Політичної Асамблеї ЄНП, яка проходить у місті Гельсінкі (Фінляндія).

01__.jpeg

За словами заступника Голови партії «Батьківщина», першого заступника голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорія Немирі, учасники Асамблеї одноголосно підтримали надання статусу асена «Батьківщині» та визнали заслуги нашої партії у демократичній розбудові України».

«Це велика честь для нас. Ми вдячні нашій родині ЄНП за таке рішення. «Батьківщина», яка є найстарішою парламентською партією України, докладала і докладатиме максимум зусиль для затвердження демократичних проєвропейських цінностей на шляху України до Європейського Союзу», – сказав він.

03__.jpeg

«Зараз право стати повноправним членом ЄС наш народ виборює кров’ю на полі бою, захищаючи увесь демократичний світ від терористичного кремлівського режиму», – наголосив Григорій Немиря.

Нагадаємо, що 9-10 березня делегація партії «Батьківщина» бере участь у Політичній Асамблеї ЄНП.

Довідково: ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті.  До її складу входять 83 партій та партнерів з 43 країн, Президент Європейської Комісії та Президент Європейського Парламенту, 9 голів  країн-членів ЄС та 3 голови країн, які не є членами ЄС, 9 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті. «Батьківщина» отримала статус спостерігача в ЄНП у 2008 році.

В Асамблеї також беруть участь Президент Європейського Парламенту Роберта Мецола та члени Європейського парламенту, члени національних парламентів ЄС, лідери партій ЄС, які входять до складу ЄНП.