Багато хто з одеситів продовжує симпатизувати Максиму Марченку після його звільнення і навіть збирає підписи під петицією з вимогою його повернення, а тим часом уже визначилася трійка реальних претендентів на посаду голови Одеської ОВА.   

Ім’я Владислава Васильєва не знайоме одеситам, адже він жодним чином не пов’язаний з нашим регіоном. Уродженець Волині заробляв зірки на погони в СБУ Києва і ДБР Хмельниччини.

36

Більше інформації про нього ви навряд чи знайдете, адже держслужбовець сам наголошує, що його біографічні дані не підлягають розголошенню. Вважають, що його призначення на найвищу посаду в Одеську ОВА може бути сигналом про початок антикорупційних зачисток регіону.

Ще один кандидат – нинішній голова Херсонської облради Олександр Самойленко. Службу в МВС він закінчив у званні полковника ще 14 років тому і знайшов собі місце в керівництві Херсонського ринку.

37

Згодом вирішив піти у владу і передав цю посаду дружині. У складі «Слуг народу» спочатку став замом голови Херсонської ОДА, а потім головою Херсонської облради. У його призначенні в Одесу, напевне, насамперед зацікавлена партія, а ось одеська регіональна еліта явно зустріне херсонця з пересторогою…

А ось найбільш відомим одеситам і найдосвідченішим держслужбовцем з-поміж кандидатів є Михайло Поживанов. Він уже певний час активно працює у нашому регіоні з гуманітарною місією і культурними проектами.

39

Свого часу був мером Маріуполя і навіть став переможцем у категорії «Кращий мер» рейтингу «Людина року»; також тривалий час працював заступником міського голови Києва і на провідній посаді у Міністерстві економіки України. У часи влади Януковича був змушений емігрувати з країни через переслідування і безпідставні звинувачення. Після повернення в Україну вів активну громадську і культурно-просвітницьку діяльність. Має багато наукових праць та винаходів, а нещодавно презентував в Одесі публіцистичну книжку «Місто» та виставку своїх художніх полотен.

Отож, почекаємо на рішення Офісу президента, але будемо сподіватися, що в основі цього вибору буде не партійна, а фахова доцільність.