Політики обговорили робочі моменти проекту будівництва Пластового центру на березі Тилігульського лиману, який був прийнятий Одеською облрадою ще до війни.

05-2.jpg

«Наразі проводиться робота по підготовці технічної документації проекту. Керівництво громади нам активно допомагає, за що їм велика подяка. Упевнений, що одразу після нашої перемоги розпочнемо будівництво найбільшого в Україні Пластового центру, який стане важливою складовою патріотичного виховання молоді в нашій країні», - розповів Сергій Митрофанський.

03-2.jpg

У свою чергу, голова Курісовської громади Валентин Григоржевський зазначив важливість реалізації проекту Пластового центру, що дасть великий поштовх для розвитку громади та усього регіону.

06-2.jpg

«Ми раді, що саме в нашій громаді буде реалізовано такий масштабний проект. На жаль війна зламала наші плани, але не зламала українців. Сьогодні ми готуємо документальну частину проекту – триває розробка плану території, технічної та будівельної документації. Пластовий центр – це робочі місця для громади, візитівка для туристів та додаткові можливості для місцевих підприємців. А головне - це нові можливості для нашої молоді та дітей», - додав Валентин Григоржевський.

07-2.jpg

Пласт — українська скаутська організація, метою якої є сприяння всебічному, патріотичному та самовихованню української молоді. Пласт виховує молодь як свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

Пласт є неполітичною та позаконфесійною організацією, створений у 1911 році, невдовзі після заснування скаутського руху Робертом Бейден-Пауелом в 1907 р.  У Львові, 12 квітня 1912 року перші пластуни склали Пластову присягу. Серед засновників організації були Олександр Тисовський, Петро Франко (син Івана Франка) та Іван Чмола.

Пласт в Україні об’єднує близько десяти тисяч членів різного віку і таким чином є найбільшою скаутською організацією України. Окрім України, Пласт офіційно існує у восьми країнах світу: Австралії, Аргентині, Великобританії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччині та США.