Даний показник перевищує суму сплати єдиного внеску за січень – квітень 2022 року на 2,1 млрд грн або на 41,6 відсотків.

Зокрема, у квітні до пенсійного і соціального фондів перераховано понад 1,8 млрд гривень.

Нагадуємо, що у 2023 році мінімальний розмір єдиного внеску становить 1474 грн за місяць (22 відс від мінімальної заробітної плати), а максимальний розмір складає – 22110 грн за місяць (22 відс від 15 мінімальних заробітних плат).

Зазначимо, єдиний соціальний внесок – це консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування в обов’язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Звертаємо увагу, що 22 травня 2023 року – останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за квітень 2023 року роботодавцями за найманих працівників, а для гірничих підприємств гранична дата припадає на 29 травня поточного року.