Вона закликала підприємців підтримати відповідну петицію, розміщену на сайті президента, та не допустити ухвалення в цілому законопроєкту №8401, яким скасовується мораторій на перевірки малого бізнесу, вводиться 2% податок з обігу та створюються додаткові перепони для відшкодування ПДВ, пропонується застосування касових апаратів для малого та мікробізнесу тощо.

«Цей законопроєкт не тільки для ФОПів 3 категорії, не тільки для малого бізнесу. Це законопроєкт для всіх бізнес-структур нашої держави. Поновлюються перевірки, а в нас 80 контролюючих структур, які можуть застосовувати каральні заходи для бізнесу. З 2015 року їхня кількість збільшилась на третину. Законопроєкт №8401 знімає мораторій на всі перевірки», – попередила лідерка «Батьківщини».

15_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Юлія Тимошенко констатувала, що за півтора роки війни всі ці перевіряючі структури «зголодніли», бо не збирали подать, і «ця голодна мафія тепер накинеться на бізнес».

«Ми не можемо допустити, щоб це сталося», – зазначила Голова партії та закликала зробити все можливе, аби завадити ухваленню руйнівного для бізнесу закону.

17_copy_copy_copy_copy.jpg

«Наша пропозиція така, і це підтримують підприємці, бо на сайті президента вже є відповідна петиція: зняти з розгляду це питання до завершення війни, плюс 6 місяців. Прошу вас долучитися до підписання цієї петиції. Наша команда активно працює з підприємцями, промисловцями, щоб підготувати правки, які потрібні вам, і ми чекаємо пропозицій від вас. Крім того, в кожній області у вас є депутати Верховної Ради – це люди, яких ви делегували. У першому читанні за законопроєкт №8401 проголосували 227 депутатів з фракцій «Слуга народу», ОПЗЖ, «Довіра», «За майбутнє» і «Голос». Усього 2 голоси – і законопроєкт не ухвалили б. Наша фракція голосувала проти. У нас є шанс зняти цей законопроєкт з розгляду. Давайте покажемо, що в країні є команда українців, які займаються підприємництвом, реальною справою та мають право голосу в своїй країні», – підсумувала Юлія Тимошенко.

11_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Політик також розкритикувала законопроєкти, які перебувають у парламентських комітетах і якими створюються додаткові структури, які можуть перевіряти та карати бізнес. Зокрема, за її словами, в такі силові й каральні структури пропонують перетворити Антимонопольний комітет та Державну службу з надзвичайних ситуацій.

14_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg12_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg13_copy_copy.jpg