За словами генерального директора БТА Кирила Вилчева, відкриття Національного прес-клубу в Одесі є важливим знаком підтримки болгар.

03-16.jpg

06-9.jpg

«В Україні проживає 200-250 тисяч болгар, а може й більше, враховуючи тих, хто має болгарське коріння. Нам потрібно бути тут, щоб говорити про важкі дні війни», – зазначив Кирило Вилчев і підкреслив, що новини про життя українських болгар читатимуть болгарською мовою не лише в Болгарії, а й у всьому світі.

На урочистому відкритті були присутні Генеральний консул Республіки Болгарія в Одесі Свєтослав Іванов, перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, заступник Одеського міського голови Сергій Тетюхін та представники болгарської діаспори. 

02-16.jpg

05-14.jpg

Олег Радковський привітав медійників від імені Одеської обласної ради з відкриттям прес-клубу та наголосив на важливості роботи міжнародних ЗМІ в Україні, для максимального донесення світовій спільноті правди про військові злочини ворога.

«В час війни дуже важливо доносити правду – чесно та неупереджено, особливо на міжнародному рівні. Наша країна бореться з ворогом як на полі бою, так і в інформаційному просторі. І я щиро дякую нашим сусідам за відкриття в Одесі інформаційної агенції, яка стане ще одним рупором на шляху України до перемоги. Бажаю вам плідної роботи та успіхів, а Одеська обласна рада буде завжди поруч, щоб допомогти та підтримати», - сказав у вітальному слові Олег Радковський.

08-9.jpg

09-10_1.jpg

В рамках відкриття представництва БТА між його керівником Кирилом Вилчевим та генеральним директором «Укрінформу» Олександром Харченко було підписано угоду про співпрацю, згідно якої українські новини також будуть публікуватися на ресурсах болгарського агентства.

Болгарське телеграфне агентство було створене у 1898 році, та успішно працює й по сьогодні.

11-8.jpg

12-7.jpg