Так, «під прапором» щоденної програми новин телевізійного каналу «1+1» ТСН («Телевізійна служба новин»), деякими телеграм-каналами поширюється дезінформація щодо проведення «повної мобілізації» в Україні, під час якої нібито планується мобілізувати 80% чоловіків.(мал. 1)

Разом із цим, в будинкових групах та чатах в месенджерах Telegram, Viber та WhatsApp розповсюджуються повідомлення типу «Доброго дня! Завтра зранку і до вечора будуть перекриті дороги на світлофорах, буде рейд, будуть перевіряти документи поліція і військові, всім чоловікам призивного віку будуть вручатися повістки.». (Мал. 2)

Такі публікації та повідомлення - дезінформація. Її мета – дискредитувати мобілізаційні заходи в Україні та поширити паніку серед українців.

Закликаємо всіх, хто отримав подібні повідомлення, відразу повідомляти інших учасників чатів і груп про те, що вони є дезінформацією.
Тільки разом ми забезпечимо нашу інформаційну безпеку і переможемо ворога.

Довідково: згідно рішення Верховної Ради України, воєнний стан і загальна мобілізація триватимуть ще 90 днів, починаючи з 18 серпня. Жодні додаткові умови та рішення щодо збільшення обсягів мобілізації не розглядались і не ухвалювались.