Подробиці цієї історії на своїй сторінці у Facebook повідомила член земельної комісії Жанна Мандриченко.

Йдеться про земельну ділянку площею 1 гектар за адресою: вулиця Краснова, 4А/1. Тут ще за радянських часів розташована автостоянка. Весь цей час місто не отримувало жодних фінансових надходжень, оскільки територія не оформлена юридично.

Влітку нинішнього року компанія «Екател Авто» винесла на сесію міськради питання оренди ділянки, проте це завершилося грандіозним скандалом.

393945770_6887424581324417_5324023920723064323_n.jpg394096663_6887424621324413_4562043779012725704_n.jpg

Про це та інше пише видання Репортер.Одеса.

«Несподівано проти виступив голова фракції партії «Слуга народу» Вадим Мороховський, який заявив, що стоянка знаходиться на території єврейського цвинтаря, а це земельне питання нібито лобіює будівельна компанія «Гефест» з метою забудови. Тоді народні обранці від пропрезидентської політсили не дали голосів, а заразом завалили чи не весь земельний блок питань, де були, зокрема, законопроекти щодо допомоги військовим.

І ось тепер питання щодо ділянки на Краснова знову намагаються винести на сесію, проте випливли цікаві деталі. За словами Жанни Мандриченко, по сусідству з цим злощасним гектаром розташована територія, що належить відомому бізнесмену Вадиму Альперіну, і ця впливова людина робить все, щоб відведення землі «Екател Авто» не відбулося.

«На мою думку, існує питання проїзду від тієї земельної ділянки, і звичайно, треба сідати і домовлятися, це нормально і так має бути за людськими та юридичними нормами. Члени комісії перебувають під певним тиском, а мають голосувати так, як вимагає закон, а не одеські бізнесмени», — наголосила Жанна Мандриченко.
Також депутат додала, що на місці цієї ділянки проведено наукові дослідження.

Таким чином, дуже схоже, що Мороховський відстоює інтереси Альперіна, прикриваючись пишномовними фразами про єврейський цвинтар. І, дійсно, стоянка існує десятки років, проте ніколи раніше питання не порушували. І щойно земельну ділянку вирішили узаконити, піднявся скандал.

Втім, дивуватися з того, що в Одесі депутат «Слуги народу» обстоює інтереси пана Альперіна, не доводиться. Нещодавно Вищий антикорупційний суд закрив справу про контрабанду, яка знаходилась на контролі найвищого рівня».