Незвичайно відзначила сім років від дня свого заснування Всеукраїнська  громадська організація «Асоціація жінок України «Дія», виступивши співорганізатором виставки малюнків американських дітей під назвою «Пліч-о-пліч з Україною». Міжнародним партнером проєкту став Фонд Сайферс, ще одним співорганізатором в Україні – Одеська національна наукова бібліотека, у головній читальній залі якої і представлено експозицію.

На більшості малюнків ми бачимо нашу країну такою, якою вона має бути: мирною, спокійною, напрочуд  гарною. Відчути емоції діток із США може кожен, завітавши до ОННБ 12 грудня.

– Широкому загалу наразі представлено близько 100 робіт, створених дітьми у віці 7-15 років зі штату Вірджинія (США), – розповіла голова ВГО  «Асоціація жінок України «Дія» Наталя Делієва. Малюнки є свідченням глибокого розуміння, що в Україні нині важкі часи, є в них також щире сподівання на мир і відродження нашої країни.

Наталія Делієва

Ця акція стала можливою завдяки українці Анастасії Сайферс, яка проживає у США. Вона організувала виставку малюнків українських дітей з Бучі та Ірпеня в аеропорту Вашингтона та в інших містах штату Вірджинія. Місцеві діти були вражені побаченим і вирішили також через малюнки висловити своє ставлення до війни в Україні, своє співчуття та підтримку. Це стало своєрідним діалогом одного покоління, яке мріє про майбутнє без війн та жорстокості, яке знає, що добро завжди переможе зло. Для цих дітей надзвичайно важливо бути почутими у їхньому прагненні підтримати Україну. Виставка вже була представлена в кількох містах Італії та України, в нашій країні – у Києві, Ірпіні, Житомирі. Після Одеси виставка поїде до Львова, а далі всі роботи як оберіг передадуть українським військовим, які перебувають на передовій.  

На рахунку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація жінок України «Дія» чимало добрих справ. На сьогодні асоціація, народжена в Одесі, має вже 28 філіалів по всій Україні та навіть представництва в Німеччині,  Польщі, Чехії, Словенії. Під час війни практично всі членкині стали військовими або гуманітарними волонтерками.

Ми подруги, дружини, мами, бабусі, – промовила до зібрання пані Наталя. – Ми знаємо, що турбота та захист то наше. Ми розуміємо, що наше втручання навіть на відстані, навіть подумками, навіть молитвами необхідне.  Ми турбуємось, дбаємо – ми тил, ми духовний та матеріальний захист. Вміємо приносити тепло душевне, вміємо зігрівати – зокрема і хотпаками, які передаємо на передову. Годуємо, оберігаємо, турбуємось навіть смаколиками, які направляємо нашим хлопцям. Терплячі до болю та розлуки,  передаємо ліки та листи своїм захисникам. Ми швидкі й уміємо робити все одночасно: збираємо гроші на мавіки, броньовані машини, розгрузки, бронежилети та відправляємо їх на нуль, щоб і вони були швидкі та захищені. Ми половина, без якої нічого не відбудеться, нічого не здійсниться, нічого не закінчиться, щоб ціле прийшло до переможного фіналу.  Дієва синергія рятує життя українців, полегшує життя ВПО, виборює Перемогу!

IMG 3594IMG 3594IMG 3594IMG 3594IMG 3594IMG 3594IMG 3594

Фото Олега  ВЛАДИМИРСЬКОГО.