Селищний голова, багаторічний член команди партії «Батьківщина» Одещини Олег Бєлоус, розповів про волонтерську роботу усіх органів громади за 2023 рік.

«Для захисту держави потрібно більше зброї, бронежилетів, спеціальної техніки і технічних засобів. Колективи нашої селищної ради, закладів освіти та охорони здоров’я протягом 2023 року на виконання запитів військових проводили регулярні збори коштів для наших захисників», - розповів Олег Белоус.

За його словами, у 2023 році колективом Окнянської селищної ради зібрано (одноденні заробітки щоквартально) – 242 511 грн.

Освітянами громади (благодійні внески) -  430 235 грн.

КНП «Окнянський центр ПМСД» - 135 000 грн.

КНП «Окнянська БПЛ» - 60 075 грн.

КУ «Центр надання соціальних послуг» - 16 400 грн.

«На зібрані кошти ми закупили і передали військовим автомобіль МАЗ з полупричепом – 285 840 грн, тепловізійний бінокль PULSAR ACCOLADE 2 XP LRF Pro – 215 000 грн., баггі (мотовсюдихід) -110 000 грн., листовий метал для виготовлення «буржуйок» - 16 080 грн, допомога херсонцям (вода) – 11 000 грн. На кошти, що залишилися придбано позашляховик підвищеної прохідності Toyota з причепом, його передано 11 бригаді Національної гвардії України», - зазначає селищний голова.

02_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

03_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Окрім того, освітянськими колективами і культпрацівниками Окнянської громади передано до благодійного фонду «Джерело життя» - 120 062 грн. Також освітянами передавалися кошти в інші благодійні фонди, безпосередньо військовим (адресно) та пораненим захисникам-односельцям.

«З січня по грудень 2023 року колектив і вихованці Окнянського БДЮТ в'язали та передавали маскувальні сітки нашим воїнам на Чернігівський, Сумський, Херсонський, Миколаївський, Запорізький, Київський та Донецький напрямки – загалом більше ста сіток та 30 «кікімор. Виготовлено більше двохсот окопних свічок», - додав Олег Белоус.

05_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Також минулого року за кошти бюджету Окнянської селищної ради було закуплено полотно сіткове - 71 кг та тканину «Спандбонд» - на суму 38 тисяч грн – все це використовується для в’язання маскувальних сіток.

Спільними зусиллями громади після трагедії на Каховської ГЕС в Калинівську громаду та село Лиманець відправлено більше 12 тон води, харчів та побутової хімії на загальну суму – 124 510 грн. 

04_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Сільгосппідприємствами громади передано військовим 30 автомобілів різних марок і вантажопідйомності.

«І праця, постійна і старанна праця освітянських колективів та старостатів, які постійно готують смаколики для військових – сотні кілограмів вареників, тисячі банок тушкованки, вертут, печива і всякої смакоти. Пошито 104 подушки, десятки фартухів і нарукавників, наволочок (і це тільки КЗДО «Колобок). Волонтерська робота громади не припиняється ніколи», - резюмував Олег Бєлоус.

Голова Окнянської селищної ради щиро дякує всім, хто працює, допомагає та чесно сплачує податки в громаді: «Тільки разом з нашими героями захисниками ми повернемо мир та безпеку на нашу рідну землю».

10_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

09_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

08_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg