Черговий ютуб-огляд найважливіших подій останніх днів пропонує нашій увазі відомий політик і громадський діяч Михайло Поживанов. Мова йде як про ситуацію в країні, так і вплив на неї міжнародної спільноти.

– У травні закінчується каденція перебування на посаді Президента Зеленського, – зазначає, зокрема, пан Поживанов. – Що ми спостерігаємо? Змінюється все військове керівництво країни на більш лояльних до Офісу Президента виконавців. Сам Президент оголосив про неможливість виборів під час війни, таким чином Зеленський втрачає мотивацію щодо її закінчення. Всією вертикаллю влади кулуарно керує Офіс Президента, немає консолідованого уряду, існує криза у роботі ВРУ. Якщо Єрмак такий незамінний, нехай отримає легітимність як голова уряду і несе відповідальність згідно із законами України. Адже діяти треба відповідно до законів – це і є демократія! А легітимність будь-якої влади вирішується шляхом виборів, і не треба їх лякатися навіть під час війни.

А також мова йшла про таке:

– Українські війська були змушені відійти від Авдіївки Донецької області, за яку 10 років точилися бої, а останні два – найзапекліші. Чому так сталося? Експерти називають три основні причини…

– 20 лютого – День пам’яті героїв Небесної сотні, 10-та річниця з початку окупації Криму і, по суті, російсько-української війни. Ситуація досить складна по всій лінії фронту. До меж Запорізької області стягується велика кількість окупаційних військ. Що це може означати?

– Наслідки Мюнхенської безпекової конференції. Вона була успішною для України чи ні? Позиція Сполучених Штатів Америки в особі Камали Гаріс – віцепрезидентки американської адміністрації.

– Чому так затягується у США процес з виділенням коштів для підтримки України?

Про все це більш детально – в етері за посиланням:

Слухайте, коментуйте, поширюйте, підписуйтеся на ютуб-канал Михайла Поживанова!