Сьогодні, в приміщенні Одеської обласної державної адміністрації відбулось представлення та урочисте погашення серії нових марок «І буде весна!».

Директор Одеської філії «Укрпошти» Сергій Дрозд розповів, що випуск серії марок «І буде весна!» - це поштовий випуск із найкращими світлинами воєнного часу, яким Укрпошта вшановує героїчний спротив Українського народу російському агресору у війні, що триває 10 років.

02

В погашені марок прийняли учать заступник голови Одеської ОДА Дмитро Радулов, перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський та військові.

Сергій Дрозд розповів, що в цій збірці марок зібрано знакові фотографії війни, розпочатої рф проти України у 2014 році з окупації Криму, які стали відомі усьому світові та навіть отримали нагороди.

03

«Знімок, на якому зафіксовано епізод захоплення аеропорту «Бельбек» у Севастополі, польського фотографа Куби Камінського, отримав перше місце в конкурсі Grand Press Photo 2014. Усім відоме фото «Воїн у променях сонця на «Азовсталі» - зроблене захисником із позивним «Орест» Дмитром Козацьким у травні 2022 року та знімок «Кохання не спинити!», весільної фотосесії у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові, увійшли до переліку найкращих світлин 2022 року за версією газети The Guardian. Фото рук піхотинця 28-ї бригади з позивним «Сніжок», було знято Максимом Дондюком за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута у березні 2023, потрапило в добірку найкращих фотографій 2023 року за рейтингом журналу Time», - зазначив директор Одеської філії «Укрпошти» Сергій Дрозд.

Після погашення марок представники влади та військові, за традицією, залишили свої підписи на подарункових конвертах «Укрпошти».

04

05

07