Депутат Одеської обласної ради Юрій Крук звернувся до українців у другу річницю повномаштабного вторгнення рф.

"Шановні одесити і мешканці Одеської області!

    Рівно два роки тому, 24 лютого, ми всі опинились у новій жорстокій реальності.  Ми всі прокинулися у новій країні, адже ворог напав на нашу державу. Масовані ракетні удари накрили низку військових, інфраструктурних і цивільних об’єктів по всій території країни. Нищівного удару в перші ж хвилини війни зазнала від окупантів і Одещина. Нам пророкували швидку поразку, але ми, одесити, як і всі україці, зробили свій вибір – боротися за своє майбутнє, яке неможливе без незалежної України!

     Це були два роки потужного супротиву, неймовірного єднання, величезної мужності та стійкості синів і дочок нашої Батьківщини. Тисячі наших земляків, представників Одещини, стали на захист рідної землі, сотні з них у цій кривавій війні заплатили за свободу та незалежність України найвищою  ціною – своїм життям. Пам’ять про їхній подвиг назавжди залишиться у наших серцях.

    І сьогодні, говорячи про ці два найважчих роки в історії нашої країни, можна впевнено сказати: ми вистояли і продовжуємо боротьбу з російською навалою.

    За цей період ворогом завдано значної шкоди обʼєктам виробничої та цивільної інфраструктури практично у кожному куточку нашої області. Зруйновані та пошкоджені школи, лікарні, дитячі садочки і житлові будинки. На жаль, загинуло чимало мирних одеситів – дітей і дорослих. Обстрілами мирних населених пунктів і цивільних об’єктів ворог порушує закони і звичаї ведення війни та міжнародне гуманітарне право. Хоча про яку мораль може йти мова, коли мета загарбників – лише знищення та руйнування…

    Ворог намагався зробити все, щоб зупинити роботу наших портів та не дати можливості функціонувати зерновому коридору. Але завдяки спільним діям Збройних Сил України, Військово-Морських Сил ЗСУ, міжнародних партнерів та військового командування, трудових колективів усіх портів Одещини, нам вдалося налагодити в буквальному сенсі – морську лінію життя. І на сьогодні наша значна перевага в північно-західній частині Чорного моря дає змогу працювати всім портам Великої Одеси, що дозволяє вивести обсяг експорту зернових на показники довоєнного періоду і підтримувати вітчизняну економіку. Адже Одещина була, є і буде стратегічним регіоном нашої держави.

    Я дякую, шановні земляки, друзі та колеги, кожному з вас за роботу щодо  підтримки внутрішньо переміщених осіб, за волонтерську діяльність, неймовірну допомогу Збройним Силам України, забезпечення стабільної роботи всіх сфер життєдіяльності Одеського регіону. Вічна пам'ять усім полеглим героям! А ми, з вірою у Збройні Сили України та наше успішне майбуття, рухаємося разом далі – до Перемоги! Слава Україні!", - заявив Юрій Крук, депутат Одеської обласної ради.