Імена Іллі Мечникова, Володимир Хавкіна, Олександра Богомольця, Іван Пулюя, Євгена та Бориса Патонів, Ігоря Сікорського, Сергія Корольова та багатьох інших наших земляків добре відомі у всьому світові, а їх винаходи та наукові праці покладені в основу розвитку цілих галузей як науки, так і промисловості. Їх іменами названі вулиці та проспекти, наукові інститути та лабораторії в різних країнах світу. Пам'ять про них і їх діяльність вшанована на самому високому рівні. І сьогоднішнє покоління українців з гідністю несе високе звання вченого.

За своїм потенціалом українська наука сьогодні має один з найвищих показників в Європі. Кожен рік вчені з України створюють близько 15 тисяч винаходів в різних галузях, закладаючи фундаменти нових перспективних інноваційних напрямків.

Саме з метою підтримки представників вітчизняної науки — професіоналів своєї справи у 2024 році незалежними ЗМІ півдня України (телеканали: А1, ТВ-1, Gnews, City TV, Radio City 106.0FM та телеграм-канал «Дежурный по Одессе»), що є багаторічними організаторами національного рейтингу лікарів, був започаткований Національний народний рейтинг «Науковий Лідер України». То ж вшануємо сучасних вітчизняних винахідників та вчених, українське майбутнє – науковців, що вже сьогодні закладають основи міцного майбутнього країни.

Посилання на рейтинг.