Захід проводиться з 2019 року під егідою Міністерства культури та інформаційної політики України. Урочисте відкриття розпочалось з вітального звернення виконуючого обов’язки міністра Ростислава Карандєєва.

02-3.jpg

Учасників та гостей Інтелект-Форуму 2024 також привітали Одеський міський голова Геннадій Труханов, заступник голови Одеської ОДА Антон Шалигайло та перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський.

01-3.jpg

04-2.jpg

05-3_copy.jpg

08-3_copy_copy_copy_copy.jpg

Генеральний директор бібліотеки, організатор заходу Ірина Бірюкова у вітальному слові сказала, що Інтелект-Форум є своєрідною відповіддю зневірі й болю, який переживають українці. «Ми віримо, що культура єднає, бо книга є потужним інструментом який дозволяє виборювати майбутнє та мріяти про нього, про інтелект нації та наш спільний успіх. Віримо, що наші спільні зусилля здатні давати цей результат».

09-3_copy_copy.jpg

Перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, звертаючись до присутніх зазначив, що культурне надбання нашого народу є важливою частиною світового інтелектуального багатства - і наше завдання, вивчати та берегти цей скарб для майбутніх поколінь.

07-3_copy_copy_copy.jpg

«Нехай українська книга живе та розвивається, і навіть в часи війни дарує нам сили жити, творити та виборювати Мир і Перемогу. Ви робите дуже важливу справу, і я щиро дякую вам за популяризацію української культури», - резюмував політик.

06-3_copy_copy.jpg

Стало доброю традицією під час Інтелект-форуму дарувати книжки вітчизняних видавництв нашим військовим. Директорка бібліотеки Ірина Бірюкова висловила щиру вдячність захисникам України та подарувала представникам Збройних Сил України святкові комплекти книжок.

11-3_copy.jpg

Окрасою урочистого відкриття став виступ студентів Одеського фахового коледжу мистецтв та культури ім. К.Ф. Данькевича – вокального гурту «Данко».

13-3_copy_copy_copy.jpg

15-3_copy_copy.jpg

16-3_copy_copy.jpg

14-3_copy_copy.jpg

18-3_copy.jpg

19-3.jpg