Сьогодні в Одесі представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області провело регіональний форум «Шлях гідності: захист прав людини під час воєнного стану на Одещині».

Під час форуму представники органів державної влади, місцевого самоврядування та громадського сектору обговорили питання захисту прав людини в регіоні, основні виклики та шляхи їх подолання.

03

05

04

Захід розпочався з відео-звернення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця. Учасників форуму та гостей також привітали заступник голови Одеської ОДА Дмитро Радулов, перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський, заступниця міського голови Одеси Світлана Бедрега та керівники міжнародних організацій, що активно допомагають українцям з перших днів повномасштабного вторгнення.

07

11

10

У вітальному слові перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський зазначив, що обласна рада, в розрізі багатьох програм зібрання активно допомагає внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю та іншим вразливим категоріям населення області, бо кожна людина має відчувати захист та підтримку від держави.

06

09

«Права людини завжди були і залишаються наріжним каменем демократичного суспільства. Це питання не може бути відкладене на потім, навіть в умовах воєнного стану, бо права людини мають бути захищені незалежно від обставин, що є нашим спільним обов’язком», - сказав Олег Радковський.

Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Одеській області Попова Марія презентувала учасникам заходу «Щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році» з результатами аналізу звернень громадян та їх розгляду.

12

08

13

Після презентації доповіді також відбулись дві панельні дискусії. Перша стосувалась «Захисту прав людини в системі правоохоронної діяльності», в якій у якості спікерів прийняли участь представники Національної поліції, обласної прокуратури, Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, суддівської влади та Державної прикордонної служби України.

14

На другій панелі обговорювалось питання «Захисту прав людини: синергія влади і громадськості», за участю представників громадських організацій, комунальних установ та департаментів Одеської ОДА.

Окрім того на форумі були обговоренні питання взаємодії благодійних фондів та організацій з державними структурами в питанні захисту прав людини.

15