Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній відвідав Одещину з Першосвятительським візитом.

В Одесі Митрополит Епіфаній разом з керуючим Одеською єпархією архієпископом Одеським і Балтським Афанасієм провідали поранених оборонців України, які проходять лікування й реабілітацію.

35

Також, в рамках візиту, відбулась зустріч Митрополита та духовенства регіону з керівниками Одеської області і Одеси, військовим керівництвом, меценатами та інтелігенцією.

13

14

Перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський вручив Блаженнійшому відзнаку обласної ради та подякував за духовну підтримку українського народу.

18

«У ці складні часи ваша присутність в нашому краї є важливим форпостом віри для всіх жителів Одещини. Молитва та церква є важливою підтримкою наших воїнів, що тримають оборону та боряться за Україну. І саме завдяки вашій відданості служінню Богу, Православна Церква України стає духовним щитом для нашого народу, об’єднуючи нас у час великих випробувань», - сказав у вітальному слові Олег Радковський.

05

06

07

10

11

Під час урочистої зустрічі Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив Церковні відзнаки і нагороди за сприяння духовного відродження України представникам влади та військовим.

36

19

Блаженнійший Митрополит, у своїй промові до гостей заходу, висловив своє бачення духовної безпеки України, про яку говорить керівництво держави, обговорив соціальну й релігійну ситуацію в регіоні, роль Церкви в українському суспільстві та намагання агресора використовувати Церкву і питання віри для досягнення власних загарбницьких цілей.

12

Варто зазначити, що відзнаки та нагороди від Митрополита отримав перший заступник голови Одеської облради, очільник «Батьківщини» Одещини Олег Радковський з дружиою, голова партосередку Одеського району Сергій Білюк, депутат облради, керівник «Батьківщини» Роздільнянського району Андрій Бабенко та Народна артистка України, член обласного бюро партії Віра Ревенко. На урочистій зустрічі з Митрополитом Епіфанієм також були присутні керівник "Батьківщини" Березівського району Володимир Сорохманюк та голова Ананьївської громади Юрій Тищенко.

27

17

32

16

21