В останніх числах вересня в Україні вшановують пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру. За різними підрахунками, у Бабиному Яру в період з 1941 по 1943 рік було розстріляно від 70 000 до 200 000 людей різних національностей.

Одеська регіональна асоціація євреїв – колишніх в'язнів гетто та нацистських концтаборів організувала у Прохорівському сквері міста траурну церемонію з покладанням квітів та вшануванню пам'яті безневинно вбитих та спалених людей.

02

03

04

В церемонії прийняли участь перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, заступник міського голови Одеси Павло Вугельман, представники єврейської громади міста та духовенства.

«Сьогодні чергова річниця страшної трагедії Бабиного Яру, і, на жаль, сьогодні вже руками російських фашистів трагедія повторюється. Злочинці мають бути обов’язково покарані. А наша країна - обов’язково переможе», — зазначив Олег Радковський.

У роки Другої світової війни Бабин Яр став місцем, де за кілька днів у 1941 році нацисти розстріляли більш ніж 30 тисяч київських євреїв.

05

06

07