«Війна кремля проти нашої держави – це злочин і водночас каталізатор. Ця війна – лакмусовий папірець щодо (без/) дієвості міжнародних договорів та організацій», – сказав він під час лідерського діалогу у місті Афіни (Греція).

Політик також зауважив, що «ця війна – не за територію, ця війна – за те, хто буде створювати правила нового регіонального і світового порядку. А це – привілей переможців».

Водночас, за його словами, «це – неоімперська та колоніальна війна». А країни Африки знають добре що таке колоніальна і неоколоніальна війна. Це відомо також країнам Азії. Латинській Америці відомі наслідки втрати демократії зсередини.

«Ця війна – не двосторонній конфлікт. В ній дуже важливою є  перемога, в якій має бути зацікавлена  не лише Україна,  але й усі колишні колонії і жертви авторитарних і диктаторських режимів. Тому що переможці писатимуть нові правила глобальної безпекової архітектури та світоустрою »,- резюмував  Григорій Немиря.

27-29 вересня 2024 року Фонд Брентхерста, що займається розвитком зв‘язків країн Африки з різними країнами, зокрема з Україною, та Diktio та Delphi Форум проводять лідерський діалог у місті Афіни (Греція).

Захід зібрав разом членів парламентів, високоподавців, політиків та експертів з річних куточків світу, щоб обговорити, як ми можемо досягти більшого консенсусу щодо протистояння авторитаризму, припинення конфліктів та сприяння представницькій демократії. На порядку денному ключовою темою була війна росії проти України.