Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області під час досудового розслідування викрили директора одного з підприємств, який вніс та подав в документи для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості.

Про це повідомили в БЕБ.

Надалі реквізити підприємства планували використати для експорту необлікованої сільськогосподарської продукції через порти Одещини.

За результатами проведених слідчих дій директору повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців).

Справу направлено до суду з обвинувальним актом.

«З початку цього року ТУ БЕБ в Одеській області направлено до суду 24 кримінальних проваджень щодо «ризикових» підприємств, які намагалися експортувати сільгосппродукцію без сплати податків до державного бюджету.  Загальна сума відшкодованих збитків – майже мільярд грн», - зазначив керівник ТУ БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.