Детективи ТУ БЕБ в Одеській області під час досудового розслідування встановили чоловіка,  який подав документи для проведення державної реєстрації юридичної особи із завідомо неправдивими відомостями. Підозрюваний зареєстрував на себе будівельну компанію.

Під час досудового розслідування встановлено, що підприємство оформили на підставну особу, аби надалі використовувати для ухилення від сплати податків під час виконання державних замовлень з ремонту та будівництва автомобільних доріг.

«Компанія впродовж року надавала послуги на замовлення бюджетних організацій у Миколаївській області. Однак, отримуючи оплату за виконання робіт від розпорядників коштів, підприємство не відображало прибуток в податковій звітності та ухилялось таким чином від сплати податків. Керівник згадуваної будівельної фірми після її реєстрації фактично не виконував жодних функцій. Всі документи складалися та підписувалися іншими особами. Наразі детективи Бюро встановлюють їх коло в рамках розслідування окремого кримінального провадження», - зазначив керівник ТУ БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.

Директору компанії повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців). Санкція статті передбачає штраф від п’яти тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційний нагляд на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Справу направлено до суду з обвинувальним актом.